30 min kvar...

Åhh jag vill bara hem nu! Fryser som ett as och är bara allmänt gnällig :P Ikväll blir det till att packa inför imorgon, usch, hatar verkligen att packa.. Sen kanske det bli en liten promenad, beroende på hur trött jag är  ;)
Ska även smeta på tigerbalsam ikväll med, min axel ska må som en prins på fredag! :D
Sitter även och funderar på att köpa mig ett par nya jeans.. Kan behövas, alla jag har börjar kännas lite för små.. Då är ju den stora frågan vilken storlek man ska köra på?? Vet ju inte om jag kommer bli ännu större (jisses nu låter det som jag brud på 90 kg fett) än vad jag är nu? Hmm får nog vänta lite till.. Så länge kan jag ju köpa lite snygga träningskläder istället ;)

Fyra timmar kvar...

.. Tills jag slutar! Så segt att jobba när det inte finns något att göra.. Har redan kollat alla bloggar, fb, aftonbladet, ja you name it! Imorron är det bara 3 timmar igen som gäller, sen åker jag med Linn till smögen direkt, det är ju ca 5-10 grader i lägenheten så det är bara till att dra på värmen och fram med alla stearinljus! Men det blir nog väldigt kul, måste bara komma på vad jag ska ha för outfit på nyår?! Jaja det blir ett senare projekt, kanske hinner ta en sväng i stan innan vi åker .. :)
Nä nu ska jag årtergå till att håna alla stackars elever som pluggar körkortsteori..



=(

Då var dagens benpass avklarat :) Kändes bra idag och tur var väl det, för nu blir det ett par dagars vila.. Min axel blir nämligen inte bättre utan snarare tvärtom.. Vaknade flera gånger i natt för att det gjorde så jävla ont =/  Så antagligen är skiten överansträngd så nu är det tigerbalsam och vila som gäller.. Blir ingen träning försen på fredag, så förhoppningsvis är den bra igen då :)
Ska bil skönt när denna vecka är över, då blir allt som vanligt igen med träning och mat, har slarvat på tok för mycket med maten nu när jag vart ledig, icke bra icke bra!! Men det ska det bli ändring på nu..!



Lyckad kväll!

Men idag är det inte lika roligt.. Mår inte direkt dåligt, (blir i princip aldrig bakis;) men är så där jobbigt seg.. Känns som attt jag kan sova hela dagen men ändå inte bli ett skit piggare!
Men igår var det väldigt kul iaf :) Först var det förfest hemma hos Jimmy, Annelies kompis, mkt trevligt! Efter det mötte vi upp Johanna och Jessica och begav oss till park lane, grymt mkt männiksor! Men kul var det iaf :)
Idag blir det ingen träning då, vilket är tråkigt.. Det är väl den största nackdelen med alkohol, att den sabbar träningen totalt dagen efter! Ikväll är det middag hemma hos pappa.. Kanske inte det jag känner för just nu men det ska bli kul att träffa våra fastrar Anette och Susanne! Om inte dom vart där så hade jag nog bangat :P Efter det kanske jag kan få ut mig på en promenad iaf, måste ju prova min kära Ipod som jag fick i julklapp ;)
Nä, nu ska jag försöka få i mig lite mat, hörs sen :)

Fördomar

Idag var jag och tränade på Life med Jessica och Johanna :) Var mkt trevligt. bortsett från att jag grymt ofokuserad :P kände även av min axel mer än vanligt så det är nog dags att kolla upp den nu.. (Jessica sa även till mig på skarpen :P ) Så grymt störande, för en pajad axel är det sista jag har tid med nu.. Idag fick jag även kommentaren ang Hälsostudion igen, börjar bli lite störande.. berättade för 2 pers att det är där jag tränar i vanliga fall och fick då reaktionen "Oj oj! Ja där kör ni ju inte särskilt rent haha!" Känns lite som att någon har gjort en höna av en fjäder, att på hälso så traskar det bara runt killar stora som hus och preppar så det står härliga till. Men då kan ju alla som tror det ta en sväng till hälso någon dag och då se att så jävla mycket skit är det inte!
Nä, dags att äta och sen göra sig iordning för kvällen :)
Kram!

Känns bra =)

Shit vad fort tiden går, redan julafton imorgon ju?!  För att få upp julkänslan lite så har jag nu kollat ett x antal avsnitt av "Mysteriet på Greveholm" Lätt bästa julkalendern haha! Det var mamma som kom hem med den härom dagen, alla avsnitt på två skivor ;)
Idag när jag kom hem från jobbet så var jag fruktansvärt trött, ville bara äta lite och sen gå och lägga mig o sova i en timma eller två.. Men det hade vi inte tid med, gymmet stängde ju 18 idag så det var bara till att dra på sig träningskläderna, äta lite och sen flytta sin feta röv till bilen och brumma iväg. Slängde även i mig två koffeintabletter (brukar inte ta det) och HOPPSAN vilken energi jag fick då! Skulle egentligen kört axlar, vader och mage men snurrig som man är så blev det rygg, triceps och mage istället. Väldigt nöjd me passet, grym kontakt med rygg + att jag ökade i samtliga övningar! Så nu sitter jag är jättenöjd och trycker i mig köttbullar och rödbetssallad, ska upp till 59 till slutet på denna vecka så nu får jag ligga i! Det börjar märkas lite att jag har lagt på mig, får inte på mig jeansen lika lätt längre..  Det är ju egentligen bara positivt men blir ändå lite rädd för att sluta på typ 70 kg, och då menar jag inte muskler utan FETT. Men det är väl bara att skjuta undan den tanken, tror min mamma och mina vänner säger till om det blir lite för mkt av det goda ;)





Nej tack!

Kort dag idag

Sitter här på jobbet idag igen, men jobbar bara tre timmar idag.. Ganska skönt men samtidigt känns det lite meningslöst :P  Lyckades försova mig idag så jag hann inte med någon frulle, icke bra! Idag ser det ut att bli träning, är hemma vid 14.30  och gymmet stänger 18 så det blir ju kalasbra =)
Nä, dags att göra dagordningarna inför måndag, sen är det bara att sitta och glo på kockan tills den blir 13 :)
Kram på er!

Dagens fråga!

Yes, sitter nu här och slutar om ca 45 min, skönt!
Ibland kommer några elever med ganska så roliga frågor ang teorin, man slutar aldrig förvånas!
Men idag var det en riktig höjdarfråga måste jag säga.
Elev: En liten fråga bara...
Jag: Yes?
Elev: Om man kör mot rött och ingen kommer till skada eller så, asså man är typ inte i vägen för någon.. Kan man få böter eller nått ändå?
Jag: Ja, du kommer få feta böter samt bli av med körkortet.
Elev: Jahaa..
Egentligen vill man ju bara svara något i form med "Men din jävla idiot vad fan tror du?! Tror du att vi har dom där jävla trafikljusen för skojs skull eller? Om man hade fått köra mot rött trots att ingen bil var i närheten så hade ju fan var ända jävel kört mot rött till slut!! IDIOT!!!"
Men det sa jag inte som tur var.


Arg!

Det är verkligen inte min dag idag! Det började väldigt bra, vaknade kl 8 och var jättepigg så jag gick upp lite tidigare och gjorde go frukost. Under tiden som jag åt kom jag på att "fan jag kan nog träna ikväll iallafall!" Om Hanna kör mig till stationen kl 18 så hinner jag lätt med 18.17 tåget. Då är jag hemma ca kl 19, byter om snabbt, mat slänger jag i mig innan jag slutar, sen full fräs till gymmet och taadaaa! Jag har hela 1½ timma på mig att träna! 
Men nä nä. Då gick det åt helvete med tanke på att Hanna inte har någon lektion 16.35 vilket betyder att hon slutar 16.30.. Sen skulle jag köpa lunch. Har vart grymt sugen på sushi det senaste så jag såg verkligen fram emot en riktigt god lunch.. Nähä då renoverar dom så det var ju självklat stängt.. Jaja skit samma tänkte jag, tar väl thai då, det slår ju aldrig fel? Men nähä? Då har skiten JULSTÄNGT. Kändes lite som att någon där uppe tittade ner på mig och sa något i form med "Sushi eller thai till lunch kan du fetglömma din jävla nolla!!"
Så istället blev det någon äcklig färdiglagad rätt från Findus med en massa transfetter och annan skit.

Jävla skitdag!

Grymt pass idag!

Tjena vad träningsvärk jag kommer ha imorgon och på tisdag!  Idag blev det ett bröstpass med Björn och efter det körde jag biceps. Skulle egentligen köra mage också men var alldeles snurrig och skakig efter bröst och biceps så jag får ta det på nästa pass istället :)  Imorgon hinner jag nog inte träna med tanke på att jag ska jobba hos mamma och slutar kl 18 och är då inte hemma försen typ 19.30 och gymmet stänger 21.. Men på tisdag slutar jag ganska tidigt så då hinner jag förhoppningsvis med ett pass :)
På onsdag blir det Life i Lerum, har inte tränat där på.. Hmm.. 3 år?  Så vi får la se om det skett några förändringar sen jag var där sist :)


Äntligen ledig :)

Japp, nu har vi lov i två och en halv vecka, underbart!! Trevlig avslutning på det hela idag, trots att det inte var många från klassen där..
Slutade vid ett och dåm drog jag och Ulrika och tränade (planen som jag kom på igår gick åt helvete) Idag var det rygg och triceps, ett av favoritpassen med andra ord! Gick väldigt bra, ökade i samtliga övningar så det kunde inte bli så mycket bättre! Blir nytt progarm efter nyår någon gång och då satsar vi nog på femdelat.. 
Jag tror nog jag kommer väga 60 fram till nyår, känns så nu iaf. Igår var det ju julbord och OJ vad mycket mat det blev! Riktigt gott med för den delen. idag har det också vart mycket mat och snart så Linn snart med pizza ;) Ska bli intressant att ställa sig på vågen på söndag morgon iaf  ;)
Nu kom Linn här så nu är det dags att kila :)
Kram!


Städa städa..

Japp då var kvällen på skolan avklarad, och det var faktiskt ganska trevligt måste jag erkänna  :) Ska nu julstäda mitt rum, alltid trevligt att komma tillbaka till ett nystädat rum efter lovet :)
Vi hann ju även med gymmet förut, och det gick väldigt bra. Väldigt skönt att vara där runt 13 då det inte är många andra som tränar.. Var bara att att för sig och man slapp vänta på maskinerna :)
Har även kommit på en briljat idé angående morgondagen.. Istället för att åka med Jimy hem efter skolan och äta sabbt som attan, byta om och sen ta bilen tillbaka till gymmet och träna så kom jag på att det är ju bra myket bättre om Jimmy släpper av mig vid gymmet (om han vill det vil säga ;)) Och sen kommer mamma och hämtar mig, drar till skolan och packar in alla grejer,. Shit vad smart jag är ibland alltså! ;) Så slipper jag vara hemm vid 18 och Linn får jag då träffa mycket tidigare!
Ja nu fick ni lite onödig information men det får ni ta :P

Jul..?

Hmm har inte direkt någon julkänsla än.. Men den kanske dyker upp nästa vecka? Gjorde ett tappert försök igår att lyssna på julmusik. Men efter ca 10 min var jag så trött på skiten så jag hade bara lust att spy på allt vad jul heter.
Idag blir det en udda dag. Har nu haft lektion som vanligt, och snart är det dags för en tidig luncg. Efter det bär det av till gymmet och idag är det ben som står på schemat. Sen efter det är det nån form av julfest här på skolan som vi tyvärr måste vara med på, men vem vet kanske blir helt ok ändå?
Nä, nu är det lunch, tippar på att det blir gröt..


Tisdag

Just nu känns det som att tiden går väldigt långsamt.. Vill att det ska bli helg nu :)
Idag blev det ett mycket bra pass för bröst, biceps och mage. Ökade i biceps vilket jag är väldigt nöjd med. Sen spöade jag även skiten ur magen, ooj vad det kommer kännas imorron! ;)
Trodde inte det skulle bli ett så bra pass idag faktiskt, var jättetrött innan vi skulle åka och för första gången på väldigt länge så kände jag bara för att stanna hemma och sova.. Men efter att ha sovit i 10-15 min så var jag på G igen! Tänk att några få minuter kan göra så mycket :)
Fick även tummen ur och köpte mig ett par träningshandskar, var dags för det nu med tanke på att jag är på god väg att få valkar i händerna vilket jag inte tycker är så jättevackert. Synd bara att klantarslet då glömde kvar sin ring där.. Men men får ringa imorgon och fråga om den ligger kvar :)

Nä, dags att fortsätta läsa Champagneflickan och sen försöka somna i tid..
Kram!

Vill sola :(

Usch vad jag hatar att gå runt och vara så här blek! Får sola igen i februari, jäättelångt kvar ju! (för er som undrar så gjorde jag en laseroperation i oktober, och får därför inte sola på fyra månader) Och det där med att spraya och kleta själv funkar inte, blir bara fläckligt och ojämnt! Så nu funderar jag på en sån där soldusch? Kostar ju lite men har hört att det ska bli väldigt bra! Får kolla upp det efter jul, för nu ekar det gött i plånboken..
Bortsett från att jag nu har ett väldigt blekt tryne så är allt väldigt bra. Snart är det lov, Linn är hemma och träningen gick väldigt bra idag! och för er som vet om min operation-gå-upp-i-vikt så går det väldigt bra på den fronten med! Väger nu (hör och häpna) hela 58 kg!! Vilket innebär att jag gått upp 3 kg på nästan ingen tid alls :) Så vänta ni bara, snart har ni en riktig tjockis-carro ;) Så man kan ju säga att det firades ganska bra i lördags (kanske lite för bra?)  Sitter nu här med en kesella i handen och har nu provat tipset att ha i linfrön, mkt gott måste säga! Tack där Bella :)

Nä nu ska jag fortsätta läsa min kära bok "Champagneflickan". Grymt bra by the way!
Kram på er!







Åhh, jag vill! :(

Äntligen!!

Ja ÄNTLIGEN är Linn hemma!! Hon har vart i Australien i tre månader och jag har saknat henne sjukt mycket!! Men nu är hon hemma och jag kan knappt vänta till fredag då jag får träffa henne igen =)







Black night

Oj oj oj säger bara.. Det blir aldrig som man tänkt sig! Jag och Johanna serverade ju på Maria och Mattias bröllop igår, mkt trevligt och fint måste jag säga. Vi fick även äta av den goda maten och dricka lite vin, och det blev ju inte ett glas om man säger så! Så det slutade med att vi kom där ifrån vid 2, (?) tog då en taxi hem till Johanna bytte om snabbt som bara den och sedan ut igen till taxin som väntade. Då bar det av i full karriär till Parkan, o hoppsan va trevligt vi hade det! Lite oklart vilken tid jag somnade men det känns idag att det inte blev många timmars sömn. Så idag blev det ingen träning, är ju helt meningslöst att träna dagen efter. Har istället bara kollat tv och halvsovit samt tryckt i mig ett x antal
julmust och lite popcorn på det. 
Nä nu ska jag fortsätta pimpla på min julmust och kolla på Criminal minds, kram på er!



 

Fredag

Äntligen helg! Nu är det bara en vecka kvar i skolan sen har vi lov i hela två och en halv vecka :)
Ikväll har det vart en lugn kväll. Först var jag och Johanna hos Maria och gick igenom morgondagen, nu har vi lite koll på hur hon har lagt upp kvällen. Hon hade dukat idag och det var väldigt fint måste jag säga! Man gifter ju sig inte varje dag så det är ju ganska självklart att man vill att allt ska vara perfekt, och det ska jag och Johanna se till att det blir imorron ;) Efter det gick vi och handlade och mötte upp Emma, för att sedan gå hem till Johanna och laga god middag och kolla på idol, Kevin var ju lätt värdig vinnare :)
Idag blev det ingen träningen och imorron blir det också vila. Gårdagens pass gick riktigt bra trots att idrottspasset verkligen sög musten ur en! Var ju iaf inte lika snurrig som i onsdag, igår blev det ben ;) Ökade på vikterna på benpressen så det kändes väldigt bra måste jag säga (tänker dock inte skriva här vad jag tar i benpress eftersom det fortfarande är näst intill pinsamt lite haha )
Nä om man ska ta och bädda ner sig och somna in till Cold case som börjar snart..?
Kram och godnatt på er!

SnurrCarro :)

Ja ibland är det inte lätt att vara snurrig som mig.. Har laddat järnet hela dagen för ett grymt benpass, vart sjukt laddad med för den delen. Sa även till Veronica på väg till gymmet att det här.. Det kommer bli ett bra benpass!! O vad gör då Carro när hon kommer in på gymmet? Jo hon kör axlar! Det tog mig ca en halvtimma innan jag tänkte "Va fan håller jag på med?!" Haha så det det blev iställer ett sjukt bra pass för axlar, vader och mage! :P
Men imorron däremot.. DÅ jävlar blir det ben för hela slanten! ;)
Annars har dagen vart väldigt bra, bara två dagar kvar till helg nu ju :) Jag och Johanna ska servera på ett bröllop på lördag, alltid gött med lite extrapengar! Sen kommer Linn hem på söndag! Oj vad jag har saknat henne :)
Så nästa fredag blir det att träffa hela gänget (förhoppningsvis) och dra ur henne allt skvaller ;)
Nä, dags att hoppa in i duschen, börjar känna mig lite äcklig nu.. :P
kram på er!

Tisdag

Idag har det vart en väldigt bra dag måste jag säga. Var ju på återbesök med synen idag och det gick väldigt bra. Allt såg bra ut så allt var i sin ordning. Idag på polistimman så var KRIS här och berätta lite om sig själva samt om deras verksamhet. Jag och Zarita hade ett litet arbete om dom när vi gick i trean och bjöd även in dom till skolan då, så man hade redan hört det mesta kändes det som :) Men det är alltid lika intressant att höra fd kriminellas livshistorier :)
Idag blev det ett riktigt bra pass måste jag säga! Vart ju lite missnöjd igår så idag gav verkligen järnet! Det gav ju även resultat, fick riktigt bra pump i biceps idag!
Tror det är dags att skaffa ny kamera nu så man kan lägga upp lite bilder, har ju en men den är ju full av sand så den funkar bara när den känner för det. Jaja får helt enkelt ta och önska mig en i julklapp eller nått. :)
Nu är det dags att försöka sova, ha det kalas, kram!

In LOVE!!

Japp, nu har jag äntligen hittat den rätte! Har letat ganska länge, men det har aldrig känts helt 100. Den senaste tröttnade jag på ganska fort plus att han var ganska tråkig faktiskt. Har bara haft den nuvarande i knappt ett dygn men jag vet att det här kommer hålla länge, vem vet, kanske hela livet ut?! Så låt mig stolt presentera Funlight Appear! Ta en lagom dos med appear tillsammans med kesella så vet ni vad jag snackar om!
P.s Tack för tipset Jessica!

Måndag

Japp, då var denna dagen avklarad. Träningen gick helt okej idag men var lite okoncentrerad av någon anledning, fattar inte vad det var..  Blir skönt när jag får min Ipod och kan koppla bort allt och alla runt omkring, tappar väldigt lätt fokus ibland.. Idag blev det även till att handla lite mat, bacon och matlagningsgrädde blev det en hel del av.. Är väl bara att passa på och njuta nu när ska trycka i mig å mkt kolisar som möjligt, värre blir det när det är dags att sluta bulka och börja deffa istället ;)
Imorgon blir det lite av en halvdag för min del. Ska på återbesök med mina små ögon, men det känns som att allt börjar ordna sig nu. Synen skiftade väldigt mkt i början men nu är den näst intill helt stabil dygnet runt, vilket är väldigt skönt! Det som fortfarande är lite av ett minus är att jag måste ha på mig dessa nedrans solbrillorna i ur och skur! Känns ju inte så dumt att traska omkring i de när det är soligt ute men när det regnar känns det ju bara hur fånigt som helst.. Men men, det är inte så jättelångt kvar, den 28 januari slipper jag solbrillorna på ett bra tag.. ;)
Nä nu ska jag ta och försöka sova lite, imorgon väntar ett hårt pass med bröst, triceps och mage så nu jävlar ska här laddas ;)
Kram på er!

Sjukt taggad!

Ja idag var det fitnessfestivalen hela dagen lång! Man blev ju inte lite taggad för att träna ännu hårdare för att en vacker dag själv stå där på scenen! Och nu ser jag (nästan) allas miner när de läste detta "Aa men shiit! TJEJER ska inte ha muskler, det är ju SKITÄCKLIGT!!" Ja då kan ni tycka det, jag skiter faktiskt i vilket. Om jag nu någon dag skulle tävla så är det Body fitness som gäller, någon som vet skillnaden mellan Body fitness och Bodybuilding? Inte? Nä då kan ni slå upp det innan ni börjar tycka och döma :)
Men men, den vägen blir lång, jag är fortfarande bara en liten nybörjare som inte klarar mig utan Björns hjälp, men någonstans måste man börja. Eller?
Måste ju även säga GRATTIS till Björn som drog hem andraplatsen i Classic Bodybuilding och ett stort grattis till Annie som lyckades kamma hem förstaplatsen i Body fitness!
Lite shopping blev det med, först 20 st swebars för endast 200 kr (!!) och sedan 1kg kreatin, även det kostade bara 200 kr :)
Nä nu ska jag ta och kolla lite film och försöka somna i tid!

Mat i stora lass!

Yes, nu blir det till att ändra om kosten lite! Det gäller framför allt maten som jag stoppar i mig efter träningen, har än så länge inte vart så mycket kolhydrater. Men nu är målet att gå upp minst 1kg innan jul och då krävs det lite mer än knäckebröd med makrill i tomatsås! Nu är det istället spaghetti och ägg som kommer serveras (av mig själv dock)  provade det nu ikväll, riktigt gott! Gick även ganska snabbt med, först koka saghetti, sen steka den tillsammans med 3 ägg och lite grillkrydda på det. Snabbt och gott =)
Idag har det för övrigt vart en bra dag, tiden har bara sprungit iväg! Var uppe och åt frukost 07.30 och eftersom jag kände mig mer död än levande så sov jag en stund till efter det, vaknade sen 10.50, riktigt skönt!
Vi har förberett inför julmarknaden hela dagen lång men efter middagen tyckte jag och Emma att det räckte med allt jultjafs. Så träning blev det ikväll med, bröst, triceps och mage, gick väldigt bra!

Ikväll ska jag återigen försöka vända rätt på dygnet, så god natt på er :)



Kesella kesella...

Japp, sitter här glad och nöjd samtidigt som jag trycker i mig en kesella vanilj.Ska ju egentligen inte köra på smaksatt men den är fruktansvärt god och dessutom så ska jag ju ändå gå upp en del ;) Härligt det känns att alltid hitta bra ursäkter till allt... :P
Denna veckan har allt känts väldigt bra hittills. Har haft grymt med energi (fastän jag knappt sover någonting) och är lika laddad varje dag inför gymmet! Idag var det ett av favoritpassen som kördes, nämligen rygg och triceps. Inga ökade vikter idag men vad gör det, kan ju inte öka på varje pass :)
Imorron är det förberedelser inför julmarknaden hela dagen och funderar därför på att ta mig en liten sovmorgon, låter väldigt bra i mina öron just nu. Skulle ju försöka vänta tillbaka dygnet igår, gick sådär. T'änkte därför göra ett nytt försök ikväll men nu när jag kollar på klockan verkar det gå käpprätt ikväll med.
Aja får la borsta tänderna och sen försöka somna in till antagligen en av de bästa filmera någonsin; Hitta Nemo. Älskar den!
God natt på er :)

Lite lätt irriterad..

Åhh blir så sjukt trött på de som bor här i Smedjan ibland. Kom ut i köket förut och skulle göra lite mat, då jag välkomnas av ca 74 bananflugor. Undrade vart alla om ifrån, med tanke på att det (för en gångs skull) inte fanns någon smutsig disk i diskhon. Då ser jag istället en kastrull på spisen med en tallrik över och när jag lyfte den höll jag fan på att spy! Hann inte anmärka vad det var för gammal mat men där i var det ytterligare 167 bananflugor som antagligen var helt överlyckliga för att det är något gullpucko som lämnat maten där av ren jävla lathet. Jag menar, vi är 6 pers som bor här, men ändå verkar någon/några tro att de äger hela skiten och kan lämna köket hur de vill? Hur svårt är det egentligen att diska efter sig?! Nä, nu ska jag inhandla min egna jävla diskborste och diskmedel och helt enkelt diska i vårat handfat på badrummet och sen ha tallrik samt bestick på mitt rum :P Är inte en sekund mer än nödvändigt i det jävla köket kan jag säga!
Sådär då fick jag ur mig det med, alltid skönt att avreagera sig lite ;)
Idag har det för övrlgt vart en väldigt bra dag, bortsett från att historian gick åt helvete, men det har jag inte ägnat så mkt tid att tänka på faktiskt. Körde hinderbana inomhus på polistimman, sjukt jobbigt men väldigt kul samtidigt! Anne hade fått med allt möjligt, kråla sig på matta, sittups, armhävningar, hoppa hopprep, springa upp och ner för trappan med vikter m.m fick även en hyfsad tid så det kändes bra efteråt :)
Sen blev det axlar, vader och mage på gymmet idag, även de gick väldigt bra! Har nu provat den efterlängtade keson med skinka och grillkrydda, det var mkt gott måste jag säga :)
Måste även tillägga att jag nu lyckats gå upp hela 900 gram (morgonvikt) så nu fortsätter jag i samma takt som jag gör nu och förhoppningsvis så väger jag "snart" 58-59kg ;)

Nä, nu ska jag gå över till Emma och snacka lite skit, kram på er!

Ben!

Ja idag var det ben för hela slanten som gällde! Ett riktigt lyckat pass blev det, har nu ökat vikterna på några av övningarna!
Hade vart gött om man kunde ta och handla lite mat denna vecka, börjar bli lite trött på den mat jag har här nu, enformigt kan man säga.. Mamma skickade iofs med lite lasagne, eller ja, 4 portioner, så imorron går makrillen fetbort. Men måste ta och inhandla lite keso, skinka och grillkrydda denna vecka, det var Jessicas tips och har inte provat det än.. Låter riktigt gott iaf! Sen var det ju även med lite roliga tex mex-recept i senaste Body-numret.. Guacamolerullar, hur gott låter inte det eller? Får allt ta en date med köket någon helg.. Denna blir lite svårt, ska ju på bröllop i skåne på lördag (öhhh?) och sen på söndag är det ju Fitnessfestivalen! =) Ska bli riktigt kul då det är tre st från hälso som ska vara med och tävla! :)
Nä nu är det dags att försöka sova, ska göra ett försök med att vända tillbaka dygnet...
God natt på er!


Träning och alkohol?

Tanken slog mig igår. Man fattar ju det kanske inte är det bästa att träna dagen efter man krökat skallen av sig, men det jag funderade på är vad som egentligen händer?
Några som känner mig vet att jag ibland kan få lite konstiga funderingar och denna gång var inget undantag ;) Så jag gick helt enkelt in på Systembolagets hemsida och började läsa lite, här har jag kopierat eras lilla artikel om just alkohol och träning :)



Sprit & sport
- farlig kombo


Vill du ha ut något av din träning ska du tänka till dagen före dagen efter. Att träna bakfull eller berusad är inte bara effektlöst - det kan också vara direkt farligt.

Helgen är för många den enda tid som finns över för träning och motion. Men det är också då som middagar, fester och krogbesök ska hinnas med. Dagen efter en "blöt" kväll är väl inte ett motionspass det första man längtar efter, men samtidigt tycker många att en rask promenad eller hårt slit på gymmet är bästa boten mot baksmälla.

Men hur mår kroppen av fysisk ansträngning dagen efter?
På internet finns en uppsjö av sajter som behandlar ämnet träning utifrån en rad olika aspekter. På ingen av dem står att det är nyttigt att träna med alkohol i kroppen eller dagen efter man har druckit. En del av dem skriver däremot att det är totalt ineffektivt från träningssynpunkt, andra att det är direkt farligt.

Illustration: Greta EdlundBolaget lät Pekka Kanerva, läkare med allmän- och idrottsmedicin som specialitet, reda ut begreppen. Pekka Kanerva menar att prestationsförmågan är nedsatt under flera dygn efter att man har druckit, och att det kan vara farligt att träna, även efter att ha konsumerat relativt små mängder alkohol.

- Första dygnet är det direkt negativt, det går att jämställa med att ha en förkylning i kroppen. Levern är upptagen med att bryta ner alkohol, vilket kräver
energi, och då får inte musklerna tillräckligt och blodsockret sjunker.

Vi har ett reservlager med energi, glykogen, som musklerna hämtar energi ur när vi tränar. När levern arbetar med alkoholförbränning töms de depåerna och musklerna får helt enkelt inte vad de behöver.

- Vid kraftig ansträngning, som vid olika uthållighetssporter, kan man få ett rejält blodsockerfall och bli dåsig eller i värsta fall medvetslös. Dessutom orkar man inte så mycket och får fortare mjölksyra.

Alkoholen gör att blodcirkulationen i huden ökar, så att blodet går dit i stället för till musklerna.

- Alkohol är ju även vätskedrivande, och när kroppen blir uttorkad tas vätska från musklerna för att användas till viktigare organ som exempelvis hjärnan, och en uttorkad muskel kan lättare drabbas av skada.

Återhämtning tar flera dagar
Av hälsoskäl bör man alltså inte träna dygnet efter att man har varit berusad, och om man har en viktig idrottsprestation inplanerad ska man avhålla sig från alkohol i flera dagar för att klara teknik och uthållighet.

- Det tar två till tre dygn innan levern återhämtat sig, säger Pekka Kanerva, och även motoriken är försämrad. Det finns undersökningar som visar att en kvarts promille alkohol i blodet räcker för att koordinationen ska minska kraftigt.

Den negativa effekten av träning uppstår redan vid ganska små mängder alkohol. Det räcker med två, tre glas vin eller starköl för att man bör låta bli att träna dagen efter, även om man kanske känner sig återställd. Träningen är helt enkelt bortkastad.

Bastubad fungerar inte
Definitionen på träning, enligt Pekka Kanerva, är när man uppnår en nivå av minst lätt andfåddhet. All sådan fysisk träning bör undvikas dagen efter. En promenad i lagom takt som inte är för ansträngande är alltså ingen fara, men den gör heller varken till eller från ur motionssynvinkel.
Och tanken att baksmälla bäst kureras med bastubad, speciell mat eller träning är en myt.

- Det går inte påskynda nedbrytningen av alkohol, säger Pekka Kanerva. Det finns inga trick, det är levern som bryter ner alkohol och den hastigheten är oföränderlig.

Det kanske inte är så förvånande att man inte ska träna dagen efter, men man bör faktiskt även vara lite försiktig med att träna före en fest.

- När man tränar måste man alltid tänka på att vara ordentligt "uppvätskad", det vill säga att dricka mycket vatten, säger Pekka Kanerva. Och det här är extra viktigt om man ska dricka alkohol efteråt, annars blir man helt enkelt mer berusad.

Källa: www.systembolaget.se


RSS 2.0